Aruba Vakantie Vliegen

Published Feb 10, 22
9 min read

Voordelig Naar De Zon? Boek Snel Een Last Minute Vakantie

Hoe leuk de weekenden op Aruba en Bonaire ook zijn, ze winnen het niet van een half jaar Curaçao. Maar smaken verschillen, dus ga het vooral uitproberen. Dan hoor ik graag wat jij ervan vindt. Ga je voor het moderne Aruba, de kleinschaligheid en het duiken op Bonaire of de diversiteit die Curaçao biedt? Waar zie jij jezelf chillen op de Antillen? Gerelateerd .

Het klimaat in de Caraïben Het staat voor veel vakantiegangers gelijk aan het paradijs. De Caraïben liggen aan de westrand van de Atlantische Oceaan en ten noorden van de evenaar en hebben daardoor een tropisch klimaat. Het gebied is groot en je vindt er meerdere eilanden en eilandengroepen in de .

Op de meeste Caribische eilanden heerst een met een gemiddelde temperatuur van boven de twintig graden over het hele jaar gemeten. Om de te bepalen, delen we de regio op in verschillende delen. Ik zal je aan de hand van klimaattabellen laten zien hoe het weer is op de ABC-eilanden, Cuba, de Dominicaanse Republiek en de Bahama’s.

Hoppen Langs De Abc-eilanden, Aruba Bonaire En Curaçao!

Daarnaast vertel ik je wat de beste reistijd is voor het maken van een . De ligging van de Caribische eilanden Het Caribisch gebied bestaat uit verschillende regio’s, waarvan de het bekendst zijn bij ons. De bovenwindse Kleine Antillen bestaan uit onder meer Sint Maarten en Guadeloupe. Tot de benedenwindse eilanden behoren Aruba, Bonaire en Curaçao.

Nog verder naar het noorden liggen de Bahama’s, die behoren tot het gebied van de . Door de Caribische Zee loopt de , die maar liefst 7. 680 meter diep is op het diepste punt. In het zuid-oosten loopt deze trog over de Caribische plaat en in het noordwesten over de Noord-Amerikaanse plaat.

Caribische nachten zijn hier niet zwoel maar droog en warm. Alleen in oktober, november, december en januari wil er nog wel eens een spatje regen vallen. De regen houdt echter niet lang aan, waardoor je snel weer zorgeloos vakantie kunt vieren. is het hele jaar. Elke maand van het jaar kun je hier genieten van een tropische vakantie, met dank aan 8 à 9 zonuren per dag en temperaturen van rond de 30 graden.

Rondreis Abc Eilanden - Rondreizen VergelijkenLees voor meer informatie mijn artikel over de beste reistijd voor Curaçao. Klimaattabel voor Cuba (Grote Antillen) De beste reistijd voor Cuba Het grootste eiland van de Cariben behoort tot de Grote Antillen en grenst niet alleen aan de Caribische Zee maar ook aan de Atlantische Oceaan. Het is tropisch en wordt beïnvloed door de noordoostpassaat.

Er zijn geen grote temperatuurverschillen tussen de zomer en de winter. Het is het hele jaar tropisch warm en perfect strandweer. Cuba heeft wel last van een . Van juni tot november kunnen tropische wervelstormen ontstaan, waardoor dit niet de optimale reistijd is. De ligt tussen de maanden november en april.

ligt dan ook in de maanden van december tot april. Als het bij ons winter is, is de Dominicaanse Republiek de perfecte bestemming om het koude weer te ontlopen. Ook tijdens de is de Dominicaanse Republiek nog steeds een fijne vakantiebestemming, gezien de regens kort en heftig zijn. Daarna schijnt de zon, bloeit de vegetatie op en is de lucht heerlijk fris.

Waar Schijnt De Zon In De Caribbean? - Sundealz

Tijdens het , van juli tot begin november, varen de schepen niet uit voor een cruise. In mei en juni kan het nog wel eens heftig regenen. Van midden november tot juni is het mogelijk de Caribische Zee te bevaren tijdens een cruise en te genieten van het uitzicht! Wanneer is de beste reistijd voor het Caribisch Gebied? De beste reistijd voor het Caribisch Gebied is tijdens onze winter en lente, van november tot april.

Perfect Match Aruba, Bonaire & Curaçao   Tenzing Travel   Journeys that lastTjingo Curaçao - Witte zandstranden en het hele jaar zon


Op Aruba, Bonaire en Curaçao kun je het hele jaar vakantie vieren. Ga je op reis naar de Grote Antillen voor een vakantie naar Cuba? Dan kun je het beste tussen november en april op pad. Voor de Dominicaanse Republiek en de Bahama’s ligt de beste reistijd tussen december en april.

Goede reis! Meer info over het Caribisch gebied .

Huwelijksreis Abc-eilanden - Aruba, Bonaire, Curaçao. - Bon

De reisbranche op dit moment is te vergelijken met de auto-industrie begin vorige eeuw. Over het Ford model T (oftewel T-Ford) zou Henry Ford gezegd hebben: “Je kunt hem bij ons in alle kleuren kopen, als het maar zwart is.”. Dat was deels zo. Er is een periode geweest waarin je de T-Ford alleen maar in het zwart kon bestellen, omdat dat het productieproces vereenvoudigde.

Je mag over de hele wereld reizen, zolang het maar naar Bonaire of Curaçao is. Dit zijn de enige bestemmingen waarvan zowel het Ministerie van Buitenlandse Zaken als het Nederlandse kabinet vinden dat het OK is om naartoe te reizen. Premier Rutte verkondigde afgelopen week dat een vakantie naar iedere andere buitenlandse bestemming eigenlijk niet mag tot half januari.

Er wordt gezocht op de Canarische Eilanden (die is nog wel code geel), op Zweden (het enige land met code geel waar aan wintersport gedaan kan worden) en vooral op de Caribische eilanden Bonaire en Curaçao. Want daar mogen en kunnen we naartoe reizen. Gespecialiseerde sites zoals Bonaire top 10 en Curaçao voor top 10 zien ineens een veelvoud aan bezoekers op hun site komen.

Anwb Extra Curacao Aruba Bonaire - Karsten

Waar naartoe? Voor wie niet bekend is met Bonaire of Curaçao, die zal zich afvragen welke van deze twee eilanden de beste keus is. Want hoeveel ze een soortgelijke geschiedenis lijken te hebben, beiden tot het Koninkrijk der Nederlanden behoren en hemelsbreed liggen deze eilanden slechts zo’n 40 kilometer van elkaar.

Welk eiland het beste bij jou past, hangt af van wat je verwacht van een vakantiebestemming. Beide eilanden hebben een bepaald imago. Deels zijn die correct, maar er bestaan verschillende aannames en vooroordelen die niet helemaal kloppen. Ik heb een vrij ruime ervaring met beide eilanden. Sterker nog: ik zou over zes weken weer naar Bonaire vliegen, maar heb deze reis geannuleerd op het moment dat deze prachtbestemming nog ‘code oranje’ had.

Dit eiland is met een totale oppervlakte van 444 vierkante kilometer bijna 1,6 keer zo groot dan Bonaire, terwijl er 8 keer zoveel mensen wonen. Dit laat meteen zien dat Curaçao de drukste bestemming van de twee is. Dat merk je op alle manieren: drukkere stranden, grotere hotels, een grotere en drukkere hoofdstad, veel meer verkeersdrukte en bovenal veel meer toeristen.

De Abc-eilanden: Dit Zijn De Verschillen En De Fijnste Plekken

Met meer dan dertig officiële stranden heb je volop keuze waar je lekker gaat zonnen en zwemmen. land met zon april. Het grote nadeel van Curaçao is dat je voor veel stranden entreegeld of parkeergeld moet betalen. Eventjes een uur naar een betaald strand kost je net zoveel als wanneer je een hele dag naar een strand wilt gaan.

Er zijn verschillende activiteiten die je als excursie kunt boeken en er zijn verschillende interessante bezienswaardigheden om te bezoeken zoals de landhuizen, de Grotten van Hato en Willemstad, die enkele boeiende musea kent. Het uitgaansleven op Curaçao is levendig te noemen. Vooral Mambo Beach geldt als een hotspot voor wie van een feestje houdt.

Het grote verschil met Bonaire is dat je op Bonaire tal van goede duiksites direct langs de kust hebt, zodat je geen boot nodig hebt om ze te bereiken. Curaçao is op en top Caribisch. Het is minder georganiseerd en gestructureerd dan Bonaire. Dit maakt het voor veel toeristen authentieker.

Bed En Breakfast Op De Antillen: Aruba, Curacao, Sint-maarten

Op vakantie naar Aruba, Bonaire of Curacao (ABC eilanden): de verschillen  en overeenkomsten - Avila Beach Hotel CuracaoABC-eilanden: op welk eiland vier jij vakantie? - dé VakantieDiscounter


Bonaire Het kleinere eiland Bonaire staat vooral bekend als duikbestemming. Hoewel Bonaire absoluut garant staat voor een geweldige duikervaring, heeft het eiland meer te bieden. Laten ik eerst beginnen met te zeggen dat je niet persé hoeft te duiken om van de onderwaterwereld rond Bonaire te genieten. Snorkelend kun je een redelijk deel van het koraalrif ontdekken.

Het is vooral het perspectief dat anders is. Als tweede willen we de uitspraak ‘Bonaire heeft geen stranden’ ontkrachten. Inderdaad heeft Bonaire minder stranden van Curaçao. Daarnaast zie je dat Curaçao vooral zandstranden heeft en Bonaire een beperkter aantal geweldige zandstranden, maar ook redelijk wat koraalstranden. Ik vind dat persoonlijk misschien wel aangenamer.

Wie echt relaxed op vakantie wil gaan, die komt op Bonaire waarschijnlijk meer tot rust dan op Curaçao. Bonaire kent zeker een leuk uitgaansleven. Maar ook dit is kleinschaliger. De ene avond moet je op de ene plek zijn, de andere avond op de andere plek. Wat op zal vallen is dat Bonaire zeker ‘witter’ is dan Curaçao.

5 Dingen Die U Moet Weten Over Curaçao - Abc Appartementen

Bonaire lijkt gemiddeld duurder dan Curaçao. Ik denk dat het onder de streep best wel mee zal vallen. Inderdaad is uit eten op Bonaire wat prijziger dan op het buureiland, maar dat komt mede omdat je op Curaçao meer local food kunt eten. Dat is qua inkoop al goedkoper dan wanneer er gekookt wordt met vooral geïmporteerde producten.

Wil je vooral relaxen en behalve van het strand vooral ook van de zee genieten? Dan denk ik dat Bonaire eerder jouw ‘cup of tea’ is. Het is vooral goed te weten dat het een het ander niet uitsluit. Ook op Curaçao kun je een rustige relaxvakantie buiten de drukte vieren en Bonaire heeft absoluut een levendige kant die je op kunt zoeken.

Kijk wel geregeld naar beneden, het kan zijn dat de beesten onder je door duiken! 2. Aruba: rijd in een rondje Laat de toeristische westkust voor wat hij is en ga off road per mountainbike of jeep bij de vuurtoren California op het uiterste noordpunt van het eiland. Volg het hobbelige, onverharde pad dat langs de oostkust van het eiland loopt.

Vliegreis Bonaire

De historie heeft echter ook een fraaier gezicht: op het eiland zijn nog 55 koloniale huizen te bezichtigen. Ze zijn niet allemaal in even goede staat, maar maak in ieder geval tijd vrij voor een kort bezoek aan Rooi Catootje, Ascencion, Zuikertuintje en Ronde Klip - vakantieAruba. Voor nog meer leuke tips lees je het Columbus-artikel Vakantie op Curaçao: 5 leuke dingen om te doen (weg van de massa).

Het eiland, waar eeuwenlang slaven in de zoutpannen werkten, is in feite een Nederlandse gemeente. 4. Bahama’s: hop naar de stranden, onderwatergrotten van de Out Islands De Bahama's zijn een walhalla voor actievelingen en waterratten. Foto's: Louise ten Have De meeste mensen die naar de Bahama’s gaan komen niet verder dan Nassau.

Voor jou als reiziger valt er daardoor nog lekker veel te ontdekken. Neem bijvoorbeeld de vele blue holes (onderwatergrotten). Ocean Hole bij Rock Sound is weliswaar een gebaand pad, maar er ligt ook een blue hole in het uiterste noorden. Ook de Exuma Cays zijn schitterend: een deel van de Bahama's dat bestaat uit maar liefst 365 eilanden en cays, zoals ze hier zand- en koraalbanken noemen.

Reisadvies Aruba - Ministerie Van Buitenlandse Zaken

5. Dominica: Reis af naar de Cariben zoals ze ooit geweest zijn Op Dominica vind je nog tal van onontdekte plekken. Foto: Louise ten Have Dominica is in bijna elk opzicht anders dan zijn Caribische broertjes: hier geen parelwitte stranden, geen casino’s, geen luxe restaurants of glimmende bars. Het eiland is vrijwel niet door de moderne tijd aangetast.

Navigation

Home

Latest Posts

Zuid Afrika Reis Je Vrij

Published Feb 27, 22
11 min read

Scandinavie Wildkamperen

Published Feb 26, 22
10 min read