Scandinavie Reisgids

Published Feb 05, 22
8 min read

Waarom Scandinavië Op Je Bucketlist Thuishoort

Dit zijn de drie mooiste fjorden van NoorwegenScandinavië: Zweden, Denemarken en Noorwegen


De relaxte sfeer, de houten huizen, de ruigheid van het landschap en de overwegend koele temperaturen. Mensen pass away het herkennen, weten wat ik bedoel. Alhoewel de noordelijke landen wellicht niet bovenaan je bucketlist staan, zijn ze stuk voor stuk zeker de moeite waard om te bezoeken. Elke bestemming heeft zijn eigen charme, bijzonderheden en landschappen.

Mocht je interesse hebben om eens naar het noorden te gaan, dan gaat dit artikel je zeker behulpzaam zijn bij het maken van je keuze voor een Scandinavi vakantie. Table of Component Inhoudsopgave Een veel gehoorde term is Scandinavi, maar wat is dit nu precies? Volgens Wikipedia is emergency room geen exacte definitie van Scandinavi, maar wordt hiermee een gebied in het noorden van Europa aangeduid.

Het Beste Land Om Een Kind Te Krijgen Is.

Ik kies voor de laatste, ook wel 'Norden' genoemd. Oftewel de landen Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen en IJsland. Ik vertel je per land meer over wat je ervan kunt verwachten, wat de hoogtepunten zijn en wat de beste reisperiode is. Ik ben in totaal meer dan 30 keer in Scandinavi geweest en kan je emergency room dus heel veel over vertellen.

Per land zijn er natuurlijk weer uitzonderingen, maar over het algemeen geldt het onderstaande voor alle bestemmingen. Houd rekening satisfied de midzomernachtzon als je in de zomer reist. Hoe noordelijker je gaat, hoe meer daglicht je hebt in de zomer. Vanaf grofweg het zuiden van Noorwegen kid alles daarboven geeft je in de zomer nagenoeg 24 uur per dag licht.

Mooiste Plekken Scandinavië: Van Fjorden Tot Lapland

De Scandinvavirs zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Zelfs de oudere generatie spreekt Engels en vaak hebben dining establishments food selection's beschikbaar in het Engels. Over een taalbarrire hoef je je in Scandinavi dus geen zorgen te maken! Het rijdt voor geen meter door. Rondom de grote steden vind je zo her en der een vierbaansweg, maar de meeste doorgaande wegen in Scandinavi zijn tweebaanswegen met een maximumsnelheid van 80 kid maximaal 100 kilometer per uur.

De mooiste modemerken uit ScandinaviëOntdek enkele van de mooiste Scandinavische eilanden - Reizen - Knack Weekend


Plan je rijtijden dus ruim, je bent in Scandinavi altijd meer tijd kwijt dan gepland satisfied rijden. De verkeersboetes zijn overigens enorm hoog in vergelijking satisfied Nederland dus zorg vooral dat je geen overtreding begaat. Neem warme kleding mee, ook in de zomer. Voor alle landen geldt dat het zelfs in de zomer relatief koel kan zijn.

De Mooiste Fietsroutes In Zweden - Naar Het Noorden

Met uitzondering van Finland betaal je overal met de Kroon. Elk land heeft dan weer zijn eigen Kroon, pass away in waarde niet echt fulfilled elkaar van doen hebben. Overigens is het overal volkomen normaal dat je satisfied een creditcard betaalt dus cash money heb je op maar weinig plekken echt nodig.

In Finland en Zweden heb ik nooit echt problemen gehad om een geschikte kampeerplek te vinden, in Noorwegen heb ik emergency room meer moeite mee gehad, met name door het toenemende aantal campers. Veel plekken die vroeger beschikbaar waren om te kamperen, zijn nu voorzien van een bordje 'no outdoor camping'. Ik heb zelfs vernomen dat er overwogen wordt om het Allemansrecht in Noorwegen flink in te perken of zelfs af te schaffen al dan niet alleen voor campers Het prijsniveau in alle landen ligt relatief hoog, vooral qua eten en overnachtingen.

De 6 Mooiste Meren Van Scandinavië - Steps

De Scandinavische landen zijn zeker geen budget plan bestemming! Ze houden van sauna's! Houd emergency room rekening mee dat de meeste sauna's naakt zijn. Soms zijn ze voor mannen en vrouwen gescheiden, soms gemixt - Bergen. Badpakken in de sauna zijn in Scandinavi echt not done. Skyr: een typische Scandinavische yoghurt Noorwegen is, samen met IJsland, waarschijnlijk het land dat het meest tot de verbeelding spreekt.

Landschappelijk gezien is Noorwegen n van de meest varied landen waar ik ooit ben geweest. Alhoewel de fjorden het bekendst zijn, vind je in het binnenland prachtige hoogvlaktes zoals de Hardangervidda, gletsjers, hoge bergen en diepe dalen. Boven de poolcirkel kun je walvissen spotten evenals het Noorderlicht en de drukbezochte Lofoten vereren satisfied een bezoek.

Bucketlist: 10 Droombestemmingen In Europa

Het beste reisseizoen in Noorwegen is relatief kort (juni t/m augustus) en dat maakt dat het in de zomer behoorlijk druk kan zijn op de toeristische plekken. Ook komen er veel cruiseschepen langs de fjordenkust, wat een klein dorp aan een arm in een handomdraai kan veranderen in een toeristische massa.

Het onbekende en stille krafjord in Noorwegen Onderstaand enkele van de hoogtepunten van Noorwegen. Heel persoonlijk en zeker niet compleet, maar wel handig mocht je interesse hebben in een Noorwegen reis: Fjord-Noorwegen (met name de Nryfjord en Geirangerfjord wanneer emergency room geen cruiseschepen zijn) Het Hardangervidda hoogplateau Citytrip Bergen (eventueel satisfied bezoek aan de fjorden) De noordelijke eilanden Lofoten, Vesterlen en eventueel Senja De gletsjers van Jostedalsbreen National forest en Folgefonna National Forest Met de postboot Hurtigruten langs de fjorden varen Overweldigende natuur, heerlijk eten, wildkamperen (toddler op zekere hoogte), walvissen en Noorderlicht.

Zweedse Eilanden Overzicht Eilanden Van ZwedenOok vond ik de Hardangerfjord minder mooi dan verwacht. Daarnaast spant Noorwegen echt de kroon wat hoge prijzen betreft en is het dus niet bepaald een bestemming voor budgetreizigers. Zalm. Zalm. Zalm - Bergen. En nog een keer zalm. De thrillers van Jo Nesb Het Allemansrecht (met beperkingen) De fjorden De mooiste over land bereikbare gletsjers van Europa, Meer lezen? Dit zijn mijn leukste Noorwegen blogs: Fietsen in Noorwegen: een wonderschone tocht van fjord tot fjell Wandelen in Noorwegen: 4 onbekende walkings De mooiste viewpoints van Fjord-NoorwegenOf lees al mijn Noorwegen artikelen op mijn Noorwegen startpagina Op zoek naar een compleet georganiseerde Noorwegen reis? Dit kan bijvoorbeeld via SNP Natuurreizen en TUI.

Losse hotelovernachtingen zijn het voordeligst via . Op de fiets door Fjord-Noorwegen Msevassbreen in Bldlen Bergbotn viewpoint op Senja Alhoewel Zweden landschappelijk gezien niet het mooiste Scandinavische land is, heeft het wel een bijzonder plekje in mijn hart veroverd. Zo bijzonder zelfs, dat mijn vriend (25+ keer Zweden) en ik besloten hebben hier een vakantiehuisje te kopen binnen nu en een paar jaar.

We Zien Scandinaviërs Toch Een Beetje Als Mensen Die Het

Daarnaast is Zweden wat mij betreft ook zeker favoriet wat wandelen betreft, je kunt emergency room prachtige meerdaagse walkings maken zonder veel mensen tegen te komen. Mijn liefde voor Zweden begon ooit met een citytrip naar Stockholm en breidde zich langzaam maar zeker uit verder het land over. Inmiddels ben ik 10 keer in Zweden geweest en raak ik emergency room nog steeds niet uitgekeken.

In het zuiden vind je vooral bossen en meren en een relatief vlak landschap, vanaf halverwege Zweden wordt het landschap heuvelachtiger en uiteindelijk zelfs bergachtig in het uiterste noorden en op de grens satisfied Noorwegen. Ook de scherenkust is prachtig en ik ben sinds enkele jaren ook enorme follower van Gteborg, een waardig alternatief voor het drukke Stockholm.

Boeken Over Scandinavische Lifestyle: Hygge, Lagom, Sisu

Veel van de outdoor campings pass away ik de afgelopen jaren bezocht zijn in handen van Nederlanders. Vooral Dalarna is erg geliefd bij onze landgenoten. Voor ons een reden om onze zoektocht naar een huisje naar het noorden uit te breiden, richting de poolcirkel zelfs. Een eenzame weg in stergtland Stockholm en Gteborg De nationale parken Snfjllet en Fulufjllet Rendieren, elanden en mogelijk beren Het Arctische Zweden rondom Jokkmokk en Kvikkjokk De eilanden voor de scherenkust Zweden is relaxt.

Waar je in Noorwegen op nagenoeg elke vierkante kilometer wel een (vakantie)huisje ziet, kun je in Zweden echt kilometers lang rijden zonder iets tegen te komen. Daarnaast is het makkelijk bereikbaar per car, using de brug tussen Kopenhagen en Malm sta je vanaf de Duitse grens al satisfied een uur of 8 rijden in Zweden.

Vakantie Denemarken - Ontdek Dit Prachtige Land! - Tips

Tegenvallers in Zweden vond ik Skne (te veel weilanden), Kiruna en de drukte in Stockholm de laatste jaren. Zweedse series (vooral The Murder, Midnight Sunlight en Arne Dahl) Zweedse thrillers (vooral Camilla Lckberg, Lars Kepler, Henning Mankell) Daim chocola Kaneelbroodjes en de fika (koffie met iets lekkers) Het Allemansrecht Rijden over de E45 de weg naar het noorden Een wintervakantie in Zweden, Meer lezen? Dit zijn mijn favoriete Zweden blog sites: De mooiste plekken in Zweden Hoe een beer ons liet schrikken in Vldalen Een walking over de Kungsleden Tips voor wildkamperen in Zweden Citytrip Gteborg: een weekendje hiken rondom de stad Testimonial van de overtocht Kiel Gteborg satisfied Stena LineOf lees hier al mijn Zweden blog sites en artikelen.

Een huurauto in Noorwegen regel je snel en simpel through Sunny Cars. Losse hotelovernachtingen zijn het voordeligst using Booking. com. Op de Kungsleden in het noorden van Zweden Kanon op n van de vele meren in het zuiden Citytrip Gteborg Een vraag pass away ik vaak krijg is Zweden of Noorwegen een betere keuze is.

De Tien Mooiste Steden In Scandinavie - Top 10 - Reizen

Zelf ben ik een grotere fan van Zweden omdat het hier rustiger is dan in Noorwegen. Als je kijkt naar bebouwing, dan vind je in Noorwegen bijna overal huisjes. In Zweden niet. In Zweden zijn minder internationale toeristen, mede vanwege de grote cruiseschepen pass away in Noorwegen voor anker gaan. In Zweden kun je sneller reizen omdat de wegen minder bochtig en smal zijn.

Kortom: het ligt emergency room maar web aan welke voorkeur je hebt! Mijn uitgebreide vergelijking tussen Noorwegen en Zweden staat hier. Finland is een bestemming pass away ik bij voorkeur in de winter season bezoek. Het is d bestemming binnen Europa om in de winter months op hondensledetocht te gaan, het Noorderlicht te bekijken en je onder te dompelen in 'winterwonderland.' Ik bezocht Finland inmiddels vier keer (zomer, najaar, winter months) en alhoewel ik bossen ideal leuk vind, vond ik het Finse landschap niet heel erg afwisselend voor een zomerse journey.

More from Wat te doen, Vakantie

Navigation

Home

Latest Posts

Zuid Afrika Reis Je Vrij

Published Feb 27, 22
11 min read

Scandinavie Wildkamperen

Published Feb 26, 22
10 min read